Vestingsteden van Goud

Vestingsteden van Goud is een cultureel recreatieve wandelgids met een behoorlijk hoog niveau. Dus niet alleen fraaie wandelroutes en leuke culturele tips, maar ook veel historische achtergrond.
Met als rode draad het verhaal van prins Willem III, die in het Rampjaar 1672 per paard het waterliniegebied doorkruiste. Dankzij de Prins werd een groot deel van het gebied nog net op tijd onder water gezet, vlak voor het aanstormende Franse leger. Zo werd op het nippertje de Republiek gered!

Dit alles speelde zich af in de Gouden Eeuw. Daarom krijgen belangrijke gebouwen uit die Gouden Eeuw veel aandacht, zoals stadhuizen en kerken, maar ook bijvoorbeeld een weeshuis en een zakkendragershuisje.

 

Waterlinieommetjes

In het boek zijn van alle vestingsteden waterlinieommetjes opgenomen: Muiden en het Muiderslot,
Naarden, Weesp, Nieuwersluis, Woerden en Fort Wierickerschans, Montfoort, Oudewater,
Schoonhoven, Nieuwpoort, Leerdam, Gorinchem en Woudrichem met Slot Loevestein. Bij elke wandelroute hoort een duidelijke kaart.
Verder is het waterliniepad Muiden-Gorinchem voor lange afstandswandelaars opgenomen, evenals
enkele routes langs vergeten slagvelden, zoals de Rampjaarroute.
Ook bevat het boek informatie over musea, kerken en andere bezienswaardigheden.

Het boek telt 144 pagina’s, bevat meer dan 230 illustraties (foto’s gravures en kaarten) en kost €14,95 excl. verzendkosten.

Bestel het boek: Vestingsteden van Goud.

Vul onderstaande gegevens in en u krijgt het boek binnen 5 werkdagen toegestuurd met een factuur.

 

Cordon van Holland

Het beeld van de Oude Hollandse Waterlinie  Historicus Harm Hoogendoorn beschrijft de totstandkoming van de waterlinie in 1672. De grote waarde van dit standaardwerk ligt in het grote aantal opgenomen kaarten. De uitgave is een goudmijn voor cartografen en historici. Ook reuze interessant zijn de luchtfoto’s achter in het boek, met daarop restanten van de waterlinie in het landschap. Het boek kost €19,95 excl. verzendkosten.

 

Bestel het boek: Cordon van Holland.

Vul onderstaande gegevens in en u krijgt het boek binnen 5 werkdagen toegestuurd met een factuur.

 

Het Waterliniepad

Het Waterliniepad (LAW 17)  is recent vernieuwd en nu nog mooier dan het al was. Na de samenvoeging van de langeafstandspaden van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam bedraagt de nieuwe route maar liefst 348 kilometer. Veel handzame kaartjes en routeinformatie.  De gids kost € 19,25 excl. verzendkosten.

 

 

Bestel de gids: Het Waterliniepad (LAW 17).

Vul onderstaande gegevens in en u krijgt de gids binnen 5 werkdagen toegestuurd met een factuur.