Doe mee aan de unieke ontwerpwedstrijd van de Oude Hollandse Waterlinie

Voorbeeld van een muurschildering van Herman Brood en Rembrandt in Amsterdam

In 2022 viert de Oude Hollandse Waterlinie het 350-jarig bestaan en organiseert in aanloop daar naartoe de ontwerpwedstrijd ‘Verbeelding van de Waterlinie’. Het doel is dat in 2022 in diverse OHW vestingsteden en op plekken langs de Oude Hollandse Waterlinie een kunstzinnig en herkenbaar object terugkeert om de linie een herkenbare uitstraling te geven.

We willen u als Land Art- of andere kunstenaar graag uitnodigen om een beeldentaal met een repeterend element te ontwerpen: buitenkunst voor opstelling in de openbare ruimte. Denk aan een muurschildering, een bijzondere lantaarnpaal, standbeeld of toegepaste kunst in het water.

Voorbeeld van een kunstzinnige lantaarnpaal in Arnhem

Inschrijven kan tot 18 september 2019 en het (ontwerp) kunstwerk moet worden ingeleverd op zaterdag 28 september 2019 bij Hoeve Rijlaarsdam in Nieuwkoop. Uitgebreide voorwaarden treft u op www.groenehartkunst.nl waar u ook de digitale inschrijfformulieren vindt.

U kunt daarnaast ook deelnemen aan de gelijktijdig plaatsvindende tweejaarlijkse Groene Hart Kunstprijs 2019 van de Stichting Kunstpromotie Groene H/Art die beide wedstrijden organiseert.

Persbericht (26 juni 2019)

Deelnamevoorwaarden