Kunst voor 350-jarige OHW in 2022

Het team van de ontwerpwedstrijd: Thea Alders-Timmer, Martien Bakhuizen, Winny van Rij, Joke Kramer en Loekie Rijlaarsdam.

Het is voorjaar 2019, het team dat de ontwerpwedstrijd ‘Verbeelding van de Waterlinie’ organiseert staat in de startblokken. De noodzakelijke voorbereidingen zijn getroffen, het wedstrijdreglement is klaar, het eerste persbericht is de deur uit en de website is in de lucht. In oktober en november van dit jaar vindt voor de 11e keer de prestigieuze Groene Hart Kunstprijs kunstcompetitie en -expositie plaats, maar dit keer – speciaal in verband met de organisatie van de ontwerpwedstrijd ‘Verbeelding van de Waterlinie’ – een extra categorie: Buitenkunst. Het thema van de totale wedstrijd is heel passend ‘Water: vriend en vijand’.

Volop ideeën
Een jaar geleden lieten we in ons magazine UNIEk al wat ideeën van betrokkenen de revue passeren voor deze buitenkunstwedstrijd. De een wilde dat het logo met de vlag en kantelen er in voor zou moeten komen, een ander wilde graag een standbeeld van Prins Willem III, weer iemand ging voor de combi met klimaat, zag een grote cirkel van zo’n honderd meter voor zich, gevormd door een enkele metershoge dijk, met daarop zonnepanelen en weer een ander zocht de  kunst in de natuur: een zee van blauwe wilde bloemen van Muiden tot Gorkum die de geïnundeerde polders moeten voorstellen. Mooie ideeën om kunstenaars enthousiast te maken voor deze UNIEk(e) wedstrijd.

Enthousiast team
Voorzitter van de organiserende stichting Groene Hart Kunstprijs Thea Alders-Timmer draait haar hand niet om voor een extra categorie. “Het is altijd een hele organisatie maar als het goed aansluit en de voorwaarden helder zijn, is dit geen probleem. Ik zie wel leuke mogelijkheden tijdens de opening en de prijsuitreiking, bijvoorbeeld dat Prins Willem III acte de présence geeft.” De stichting organiseert de Groene Hart Kunstprijs in samenwerking met Hoeve Rijlaarsdam, de prachtige galerie in Nieuwkoop waar volop ruimte is voor een extra wedstrijdcategorie. “We richten de Stal helemaal in voor de kunstobjecten die binnenkomen voor de ontwerpwedstrijd ‘Verbeelding van de Waterlinie’, aldus drijvende kracht Loekie Rijlaarsdam.

Meedoen
De inschrijving voor de Groene Hart Kunstprijs (GHK) en de gelijktijdige wedstrijd van de OHW is vanaf begin maart 2019. Alle kunstenaars die al bekend zijn bij de GHK of zich hebben aangemeld, krijgen de uitnodiging om mee te doen. Wilt u meedoen: meldt u zich dan aan via het contactformulier op de GHK website. De informatie is te vinden op www.groenehartkunst.nl.

Persbericht

Deelnamevoorwaarden