We spreken 1672, het Rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV valt met zijn gigantische leger ons land binnen. Het volk is redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar dan: de Hollanders hebben een geheim wapen… ‘De Waterlinie’.

De bieb onder water
In een gratis tentoonstelling, speciaal gemaakt voor bibliotheken, leggen wij het verhaal uit achter dit geheime wapen van de Hollanders. Deze expositie van zeven infozuilen met duidelijke informatie en achtergronden, een interactief sprekend schilderij waarop de Zonnekoning zijn verhaal vertelt, een collectie boeken (ter inzage) en een collectie objecten neemt je mee terug in de tijd van de Waterlinie. Van zaterdag 23 februari 2019 tot vrijdag 5 april 2019 zal deze expositie in de bibliotheek ‘De tweede verdieping’ in Nieuwegein te zien zijn.

Gratis Lunchpauzelezing
Dit keer organiseren we ook een gratis lezing. Op donderdagmiddag 4 april 2019 van 12:15 uur tot 13:15 uur geeft Waterliniedeskundige Chris Will een lezing over de Oude Hollandse Waterlinie. Aanmelden is niet nodig.

Bezoek de bibliotheek
Kom langs bij de bibliotheek van Nieuwegein en leer over deze spannende episode uit onze vaderlandse geschiedenis.

Ga naar blogoverzicht