Op avontuur bij Slot Loevestein

Op avontuur bij Slot Loevestein

Slot Loevestein

  • Van: 07-09-2019 11:00

    Tot: 15-09-2019 17:00

  • Volwassenen: € 14

    Kinderen: € 9.5

Bezoek website

De rijke geschiedenis van Slot Loevestein beslaat zo’n 650 jaar en is in te delen in drie periodes: de middeleeuwen, de staatsgevangenis en de Hollandse Waterlinie. De meest markante gebeurtenis in de geschiedenis van het slot is ongetwijfeld de bijzondere ontsnapping van Hugo de Groot.Een dagje Slot Loevestein bezoeken is leuk voor jong en oud. Wat kan je allemaal doen?-Zelfstandig het kasteel en de vesting verkennen met je persoonlijke sleutel. -Een privérondleiding-Genieten van een kopje koffie/thee en wat lekkers in de Taveerne-Wandelen of fietsen in het omliggende Munnikenland-Romantisch overnachten in één van onze vier bijzondere kamers
Met de persoonlijke sleutel kun je zelfstandig het kasteel verkennen, presentaties starten en verhalen ontsluiten. Gidsen vertellen op vaste vertelpunten drie interactieve verhalen over de iconen ridders, gevangen en soldaten. Als extra is er een lezing over het gedachtegoed van beroemde rechtsgeleerde Hugo de Groot. Speciaal voor kinderen wordt het verhaal ‘Ontsnapt’ verteld waarbij ze zelf in de boekenkist mogen klimmen Verder staan er in diverse ruimtes in het kasteel infozuilen met zaalfolders.
Loevestein is ook een archeologische site. Met de persoonlijke sleutel kan de expositie ‘Opgegraven’ worden bezocht. Hier zijn sporen te vinden van de vroegere bewoners. Zij vertellen verhalen over het leven in de voorbije eeuwen.
Alle presentaties die je met de sleutel activeert zijn zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar. De verhalen van de gidsen in het kasteel zijn in het Nederlands. Engelstalige rondleidingen zijn mogelijk op afspraak.
TIP: Begin de dag met goed met koffie/thee en wat lekkers in onze Taveerne. Je kunt er ook genieten van warme en koude broodjes met soep tijdens de lunch, of gezellig nog even naborrelen na jullie bezoek.