Kasteel van Sinterklaas

Kasteel van Sinterklaas

Muiderslot

  • Van: 24-11-2018 12:00

    Tot: 25-11-2018 17:00

Bezoek website

Het is een goed bewaard publiek geheim dat Sinterklaas als hij in Nederland is op het Muiderslot verblijft. Het is een even bekend geheim dat de goedheiligman graag één weekend de kinderen en hun ouders op zijn kasteel ontvangt en persoonlijk begroet. Op zaterdag 24 en 25 november 2018 staan alle deuren van het kasteel van Sinterklaas weer open.
De pakjes moeten ingepakt. De gedichten geschreven en de liedjes geoefend. Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor pakjesavond. Tussen de bedrijven door maakt de goedheiligman graag even tijd om de allerliefste kinderen te ontvangen op het Muiderslot. Ondertussen staan de schimmel en de circuspieten op het slotplein, klinkt er vrolijke Sinterklaasmuziek, kunnen alle kinderen hun pietendiploma halen op het oefendak, mag iedereen een tekening maken voor de Sint of meeschrijven aan het langste gedicht ooit Al deze activiteiten maken het wachten op de persoonlijke ontmoeting met de Sint in de Ridderzaal een stuk minder saai….
Geheime route voor oudersVoor alle ouders is er een geheime route met het hoe en waarom van de tradities van de Sint. Waarom komt piet eigenlijk door de schoorsteen? Werden er vroeger ook al schoenen gezet? Op veilige hoogte leren ouders meer over de traditie van het Sinterklaasfeest.
Openingstijden & kaartverkoopOp 24 en 25 november 2018 is het Muiderslot open van 12.00 tot 17.00 uur.Let op Ticketverkoop verloopt via vooraf te boeken e-tickets. Bezoekers kopen tickets voor een tijdsblok, bijvoorbeeld van 14.00 tot 15.00 uur. Binnenkomen kan tijdens dat gehele tijdsblok van een uur, iedereen mag blijven tot sluitingstijd. Houd rekening met enige drukte, want de Sint wil alle kinderen die komen natuurlijk graag ontmoeten. Gelukkig blijft hij wachten tot ook de laatste kinderen bij hem langs zijn geweest.
Tip: Kom met de Pakjesboot vanaf Almere of IJburgZie ginds komt de pakjesboot weer aan….De pakjesboot vaart op zaterdag 24 november 2018 vanaf Almere Muiderzand en op zondag 25 november 2018 vanaf Amsterdam IJburg naar het Muiderslot. Voor informatie en online reserveringen voor de pakjesboot: www.veerdienstamsterdam.nl. Natuurlijk is het ook mogelijk om met de fiets, bus, trein of auto naar het Kasteel van Sinterklaas te komen.