De bieb onder water in Waddinxveen

Water als wapen

We spreken 1672, het Rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV valt met zijn gigantische leger ons land binnen. Het volk is redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar dan: De Hollanders hebben een geheim wapen… ‘De Waterlinie’.

De bieb onder water
In een tentoonstelling, over de Oude Hollandse Waterlinie, leggen wij het verhaal uit achter dit geheime wapen van de Hollanders. Deze expositie van zeven infozuilen met duidelijke informatie en achtergronden, een interactief sprekend schilderij waarop de Zonnekoning zijn verhaal vertelt, een serie boeken en een collectie objecten neemt je mee terug in de tijd.

Van 14 juli tot 24 augustus 2018 zal deze tentoonstelling in de bibliotheek van Waddinxveen te zien zijn. Na 24 augustus reist de expositie verder in de regio van de Oude Hollandse Waterlinie. Kom langs bij de bibliotheek in Waddinxveen en leer meer over deze spannende episode uit onze vaderlandse geschiedenis.