In het Rampjaar 1672 trok Lodewijk XIV met een leger van 120.000 man de Nederlanden binnen

Ambitieuze plannen voor 2018 van Stichting Oude Hollandse Waterlinie

Afgelopen donderdag 7 december stelde het bestuur van de nieuwe Stichting Oude Hollandse Waterlinie de jaarbegroting voor 2018 vast. De begroting omvat een bedrag van € 208.000.

In het Rampjaar 1672 trok Lodewijk XIV met een leger van 120.000 man de Nederlanden binnen
In het Rampjaar 1672 trok Lodewijk XIV met een leger van 120.000 man de Nederlanden binnen

In de plannen is veel aandacht voor merk & marketing van de waterlinie, zoals bijvoorbeeld het project De bieb onder water met onder meer een tableau vivant van Lodewijk XIV, een mobiele expositie en 3D-workshops. Een ander project is Gouda Vestingstad met diverse activiteiten in de stad Gouda, zoals verlichte wandelingen en vaartochten. Ook staat er weer een Waterliniemaand op stapel met concerten, theater en andere evenementen, en worden er plannen voorbereid voor het jubileumjaar 2022 als de Oude Hollandse Waterlinie 350 jaar bestaat. Het project Waterlinie for kids betreft onder meer de organisatie van belevingsdagen voor kinderen. Ook staan er enkele gebiedsprojecten in de pijplijn, zoals Schansen aan de Hollandsche IJssel en Varen langs de Rampjaarroute.